novosti

24.09.2015

Klupa osvojena na 15. Festivalu uličnih svirača od danas ulepšava Detelinaru

Zanimljiva i neobična klupa u obliku sladoleda, delo umetnika Stefana Stanojevića i Branislava Janjina, koju je predstavnik novosadskog naselja Detelinara, Ivan Raguž Zest, osvojio za svoj kvart na amaterskom pevačkom takmičenju u okviru ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača, ulepšava od danas zelenu površinu ispred zgrade u Rumenačkoj ulici broj 161.

klupa

Borislav Beljanski, direktor Festivala uličnih svirača, rekao je danas da će ovakve aktivnosti biti nastavljene i preneo zadovoljstvo organizatora Festivala zbog prilike da ulepšaju ovaj deo grada. Ivan Raguž, pobednik Karaoke bitke, rekao je da je neverovatno koliko klupa podseća na pravi sladoled ali i da jedva čeka neki novi pevački obračun. O samom karaoke obračunu govorili su i Ana Perišić i Slavko Matić, predstavnici žirija, koji su rekli da uopšte nije bilo lako odabrati pobednika, ali da su se jako dobro zabavili jer su takmičari i publika bili sjajni.

klupa2

Karaoke bitka je održana drugog dana Festivala uličnih svirača, u petak, 4. septembra, na festivalskoj bini u Zmaj Jovinoj ulici. Nadmetanje je trajalo više od dva sata, uz navijački i pevački dobro raspoloženu publiku.

Ideja festivalskog karaoke nadmetanja bila je da se uz pomoć muzike i pokazanog pevačkog dara ulepša neki deo Novog Sada, odnosno da se – u vremenu dominirajuće destrukcije i nasilja – uz pomoć nečijeg talenta ulepša lokalna zajednica, neki parkić, igralište, prilaz zgradi ili travnjak.

Ovogodišnji Festival uličnih svirača održan je od 3. do 5. septembra, u Novom Sadu, u organizaciji Umetničke asocijacije „Inbox“ iz Novog Sada.

Pokrovitelji festivala

Medijski Partneri

Prijatelji festivala